Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z drobiu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    kalafior 1 szt.
    ziemniaki 4 szt.
    włoszczyzna
    natka pietruszki
    koper
    śmietana 18% do zabielenia
    sól
    pieprz ziołowy
    czosnek 2 ząbki
    domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub 1 kostka rosołowa kupna)
    ćwiartki z kurczaka 2 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki kurczaka. W między czasie obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, przygotowujemy również kalafior. Gdy kawałki kurczaka będą miękkie wykładamy je na talerz a do garnka dodajemy pastę rosołową, ziemniaki i włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior do garnka i gotujemy 20 minut. Obieramy ćwiartki kurczaka z mięsa, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper. Po kilku minutowym gotowaniu zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania się i kończymy gotowanie.Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować