Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Bardzo pożywna, aromatyczna zupa znakomicie smakuje w formie kremu, niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 małe kalafiory lub 1 duży
    1 marchewka
    1 pietruszka
    300 g ziemniaków
    200 ml śmietany lub 100g serka topionego
    1 kostka bulionu warzywnego
    koperek
    sól
    pieprz
    1,5 l wody

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i zagotować w 1,5 l bulionu warzywnego razem z pokrojona marchewką i pietruszką i ziemniakami. Gdy warzywa będą miękkie można zupę zmiksować, lecz nie jest to konieczne. Następnie zagęścić zupę śmietaną lub serkiem topionym. Doprawić według uznania solą i pieprzem. Posypać świeżym koperkiem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy