Zupa kalafiorowa

  • wyświetlono: 473 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo pożywna, aromatyczna zupa znakomicie smakuje w formie kremu, niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.

  • 5min

Składniki

2 małe kalafiory lub 1 duży
1 marchewka
1 pietruszka
300 g ziemniaków
200 ml śmietany lub 100g serka topionego
1 kostka bulionu warzywnego
koperek
sól
pieprz
1,5 l wody

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa kalafiorowa

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i zagotować w 1,5 l bulionu warzywnego razem z pokrojona marchewką i pietruszką i ziemniakami. Gdy warzywa będą miękkie można zupę zmiksować, lecz nie jest to konieczne. Następnie zagęścić zupę śmietaną lub serkiem topionym. Doprawić według uznania solą i pieprzem. Posypać świeżym koperkiem.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuzupa kalafiorowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: viola_dn

Zupa kalafiorowa

Zdrowa, delikatna i pożywna zupa....

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: LucyG

Zupa kalafiorowa

Pożywna zupa. Kalafior w roli głównej....

zupa kalafiorowa

Dodane przez: anka1988

Zupa kalafiorowa

Pyszna, jesienna rozgrzewająca...

image-0mym0dh

Dodane przez: kretka

Zupa kalafiorowa z ryżem

Zupa przyrządzona została niestety...

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Zupa kalafiorowa

Ulubiona zupa mojej Mamy

KALAFIOROWA

Dodane przez: Milena127

Zupa kalafiorowa

Wspaniała zupa pełna zdrowych warzyw.