zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

pyszna i łatwa zupa kalafiorowa

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mały kalafior
    2 marchewki
    1 seler
    1 pietruszka
    natka pietruszki
    4 ziemniaki
    śmietana 12%
    2l bulionu warzywnego
    ziele angielskie 4 ziarnka
    lisc laurowy 3 listki

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Warzywa myjemy obieramy kroimy w kostke
    2. Do przygotowanego bulionu dodajemy warzywa i przyprawy
    3. Gotujemy około 20 min do zmiekniecia warzyw
    4. Zdejmujemy zupe z ognia dodajemy śmietany

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy