1 duży kalafior
3 marchewki
1 pietruszka
1/2 pęczka koperku
3 ziemniaki
1 por
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa kalafiorowa
1.
Kalafior dzielimy na części.
2.
Marchewkę i pietruszkę obieramy. Wraz z porem kroimy w plasterki.
3.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
4.
Koperek siekamy.
5.
Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy około 40 minut, aż warzywa zmiękną.
Porady
Zupę możemy zmiksować w blenderze, uzyskamy wtedy zupę krem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze