zupa kalafiorowa

  • wyświetlono: 531 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka zupa pełna jarzyn

natalia2004
  • 40min

Składniki

paczka mrożonych warzyw na zupę kalafiorową z koperkiem
2 duże podudzia lub porcja rosołowa albo 4 udka
sól, pieprz. liść laurowy, ziele angielskie
posiekana zielona pietruszka
kilka łyżek śmietanki 18% plus łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

zupa kalafiorowa

  • 1. Robimy bazę na zupę: mięso lub porcję zalewamy wodą, tak aby je przykryła . Gdy się zagotuje i zaczną sie robić szumowiny, należy odlać całą wodę, opłukac mięso z powstałej piany i ponownie zalać czystą wodą (ilość jej zalezy od tego, ile chcemy mieć zupy i o jakiej gęstości). Włożyć warzywa i dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i sól do smaku. Na koniec zagęścić zupę mąką rozmieszaną ze śmietanką. Gotować przez około 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylakalafiorzupazupa kalafiorowazupa jarzynowa

Komentarze

Podobne przepisy

kalafiorowa

Dodane przez: ladygoga

Zupa kalafiorowa

Uwielbiam prawie wszystkie zupy,...

image-1p1n1h6

Dodane przez: joanna1974

Zupa kalafiorowa

typowo letnia zupa na młodej marchewce...

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: Justine_Mazur

Zupa kalafiorowa

Klasyczna zupa kalafiorowa w odświeżonej,...

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: LucyG

Zupa kalafiorowa

Pożywna zupa. Kalafior w roli głównej....

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Zupa kalafiorowa

Ulubiona zupa mojej Mamy

zupa kalafiorowa

Dodane przez: anka1988

Zupa kalafiorowa

Pyszna, jesienna rozgrzewająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE