Zupa kalafiorowa

5 (189 ocen)

Uwielbiam prawie wszystkie zupy, a ta jest jedną z moich ulubionych.

Składniki:

  • ok. 400g surowego kalafiora
    ok. 200g obranych ziemniaków
    200 g obranej marchwi
    1,7 l bulionu (u mnie rosół)
    pęczek koperku
    sól i świeżo mielony pieprz do smaku
    ok. 100ml śmietanki 12%
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku przygrzewam bulion. Ziemniaki i marchew obieram i kroję w dość drobną kostkę, kalafiora w małe różyczki. Wszystkie warzywa dodaje do wywaru i gotuje ok. 15 minut, aż ziemniaki się ugotują.Kiedy warzywa będą gotowe, posiekać koperek i dodać do zupy razem ze śmietaną. Na samym końcu zupę doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

Porady

kalafior, zupa,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować