Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pożywna zupa. Kalafior w roli głównej. Wykorzystanie sezonowych warzyw

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    2 kostki rosołowe bulion warzywny/drobiowe
    Włoszczyzna: pietruszka/marchew/por/ seler
    6 ziemniaków.
    Śmietana do zup 16%
    Przyprawy; ziele angielskie/ pieprz ziarnisty/ liść laurowy/ Vegeta.

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa kalafiorowa 1. Do garnka z wodą dajemy przyprawy: ziele angielskie/ pieprz ziarnisty/ liść laurowy/ Vegeta, kostki rosołowe . włoszczyznę obraną pokrojone. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucamy do garnka. Kalafior podzielić na drobne różyczki i wrzucić do gotującej się już wody z warzywami gdy warzywa są już delikatnie podgotowane ( nie za wcześnie, bo kalafior bardzo szybko się rozgotowuje). Gotujemy ok 7 min i podbijam śmietaną wcześniej delikatnie złamaną z ciepła zupą. Zagotować .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy