Zupa kalafiorowa

5 (151 ocen)

Jest pyszna! Nawet moja córeczka ja lubi choć nie przepada za warzywami.

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
    marchewka
    pietruszka
    kawałek selera
    5 ziemniaków
    2 skrzydełka
    1 łyżka przyprawy do zup
    sól, pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować 2l wody. Wrzucić skrzydełka, pietruszkę i marchewkę pokrojoną w talarki. Dodać kucharka i gotować ok 15 minut. Po tym czasie dodać do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Po 10 minutach dodać małe różyczki kalafiora, gotować do miękkości. Zupę zabielić śmietaną, dodać posiekany koperek, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować