Zupa kalafiorowa

5 (159 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i lekką oraz pożywną zupę z kalafiora. Idealna dla osób na diecie. Jeśli ktoś lubi może dodać śmietankę.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniego kalafiora
    4 średnie ziemniaki
    3 średnie marchewki
    1 udko
    1 litr wody
    1 mała gałązka lubczyku
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie kalafior dzielimy na różyczki i myjemy. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
    Udko myjemy i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut, następnie dodajemy marchewkę, a po 15 minutach ziemniaki i lubczyk.
    Po kolejnych 10 wkładamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości. Na samym końcu wsypujemy sól.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować