Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekka, wiosenna a jednak pożywna.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - skrzydło z indyka
    - kalafior
    - marchewka 2 szt.
    - pietruszka korzeń
    - kawałek selera
    - kawałek pora
    - koperek
    - sól, domowa wegeta
    - śmietana 12%

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydło z indyka dziele na połowę, wkładam do dużego garnka, zalewam wodą,dodaję trochę soli i gotuję do miękkości.Kiedy jest już miękkie,dodaję rozdrobiony na różyczki kalafior, pokrojonego w cienkie plasterki pora i resztę warzyw pokrojonych w kosteczkę.Gotuję około pół godziny.Po tym czasie doprawiam zupkę wegetą, dodaję śmietanę i posypuję obficie koperkiem.

Porady

Podaję z ugotowanym osobno makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy