Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Z serkiem topionym smakuje wyśmienicie

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków,
    2 duże marchewki,
    2 skrzydełka z kurczaka,
    1 mały kalafior,
    1 pietruszka,
    1/2 małego selera,
    sól, pieprz,
    2 liście laurowe,
    4 kulki ziela angielskiego,
    100 g serka topionego śmietankowego
    łyżka vegety,
    pęczek koperku.

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę,pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Skrzydełka z kurczaka umyj zalej 2 litrami wody, dodaj warzywa, vegetę, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i gotuj około 30 minut. Ziemniaki, obierz , pokrój w kostkę i gotuj około 15 minut . Po tym czasie do zupy dodaj różyczki kalafiora, serek topiony i gotuj jeszcze około 20 minut. Zupę dopraw solą, pieprzem i dodaj posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy