Zupa kalafior, brokuł, romanesco z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna bardzo warzywna zupa kalafiorowo-brokułowa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 kalafiora
    1/3 brokuł
    1/3 romanesco
    marchewka
    2 ziemniaki
    1/2 papryki żółtej
    świeże chili
    2 szalotki
    łyżka masła
    2-3 domowe kostki warzywne
    2-3 łyżki mascarpone

Zupa kalafior, brokuł, romanesco z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki i marchewki kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy masło, kostki warzywne i chwilę podsmażamy, warzywa powinny się przyrumienić. Do marchewki i ziemniaków dodajemy pokrojone szalotki, chili oraz paprykę. Zalewamy wodą lub bulionem warzywnym i gotujemy, aż ziemniaki i marchewką będą miękkie.

    Do zupy dodajemy różyczki brokuł, kalafiora i romanseco. Gotujemy 2-3 minuty, dodajemy mascarpone i gotujemy, aż serek się rozpuści i połączy z zupą.

Porady

domowe kostki warzywne> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-kostki-maggi-w-100-naturalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy