Zupa jarzynowo-serowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Szybka i smaczna zupa

  • 30 min

Składniki:

  • 2 serki topione śmietankowe
    250 g włoszczyzny mrożonej (marchew, pietruszka,por)
    1 łyżka masła
    1 łyżka soku z cytryny
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz

    Dodatkowo :
    grzanki, natka pietruszki

Zupa jarzynowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa przesmażyć na maśle ok. 5 minut, zalać trzema szklankami wody, dołożyć listek i kilka kulek ziela. Ugotować aż warzywa zmiękną, dodać serki i zmiksować blenderem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Zupę rozlać do miseczek , podawać z natką pietruszki i grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy