Zupa jarzynowa z tortellini

0 (0 ocen)

  • 45 min

Syta zupa z pysznym chorizo i tortellini.

  • 45 min

Składniki:


  • małe pętko chorizo
    cebula
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    1,25 l bulionu warzywnego
    3 pomidory
    mała cukinia
    150 g tortellini z serem
    świeży rozmaryn
    parmezan
    natka pietruszki
    sól ,pieprz

Zupa jarzynowa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chorizo kroimy na plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanej oliwie 3 min.
    Marchewki kroimy w talarki (jeśli mamy duże ,to w kostkę). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z marchewką do kiełbasy z cebulą.
    Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 5 min.
    Pomidory sparzamy ,obieramy i miksujemy razem ze świeżym rozmarynem. Dodajemy do zupy i gotujemy 20 min.
    Cukinię kroimy na plasterki i dodajemy do zupy razem z tortellini. Gotujemy jeszcze 8-10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy