Zupa jarzynowa z quinoa

4.5 (163 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsta i pożywna zupa jarzynowa

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - quinoa: 100 gramów
    - oliwa: 4 łyżki
    - żółta cebula (grubo posiekana): 2 sztuki
    - marchewka (pokrojona w drobną kostkę): 2 sztuki
    - krojone pomidory: 1 puszka
    - rozmaryn - gałążka: 2 sztuki
    - biała kapusta (drobno poszatkowana): 100 gramów
    - seler naciowy (pokrojony w kostkę): 100 gramów
    - bulion jarzynowy: 1 litr
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z quinoa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę i marchew i smażymy przez dwie minuty. Następnie dodajemy quinoa i całość podsmażamy przez kolejne 5 minut dość często mieszając.
  • 2. Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki, rozmaryn i gorący bulion. Solimy do smaku i gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy seler i kapustę, gotujemy pod przykryciem przez następne 10 minut mieszając od czasu do czasu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Komosa ryżowa (quinoa)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować