Zupa jarzynowa z makaronem i szynką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5l bulionu drobiowego
    10dag fasolki szparagowej
    Kilka cząstek kalafiora (20dag)
    2-3 łyżki dowolnego makaronu
    12 szkl śmietany
    10-15dag kiełbasek lub szynki (u mnie to frankfurterki wieprzowe)
    1 żółtko
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz
    Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Wędliny

Zupa jarzynowa z makaronem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, pokroić na kawałki, opłukać, zalać bulionem, dodać rozdrobniony kalafior, ugotować do miękkości. Dodać makaron. Następnie zupę połączyć ze śmietaną i pokrojoną wędliną, chwilę pogotować, aby makaron zmiękł. Wyłączyć gaz i do zupy dodać żółtko oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Porady

Do przygotowania zupy można użyć mrożonej fasolki i kalafiora oraz dowolnych skrawków wędlin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować