ZUPA JARZYNOWA Z KALAREPĄ

0 (0 ocen)

Smaczna i szybka w przygotowaniu zupa.

Składniki:

  • 6 SKRZYDEŁEK Z KURCZAKA
    1 MARCHEW
    MAŁY KAWAŁEK PORA
    2 MAŁE PIETRUSZKI
    KAWAŁEK SELERA
    PÓŁ ŚREDNIEJ WIELKOŚCI KALAREPY
    1 LISTEK LAUROWY
    1 ŚREDNI ZIEMNIAK
    10 DAG MAKARONU NITKI
    przyprawa uniwersalna
    SŁODKA ŚMIETANKA 12%
    KILKA LISTKÓW MAGII LUB NATKI PIETRUSZKI
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z kalarepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Skrzydełka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy lotki, wkładamy do garnka, wlewamy 2,5 litra wody, doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny. Marchew, pietruszkę, seler oraz kalarepę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaka kroimy w małą kostkę, pora kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa wraz z listkiem laurowym dodajemy do wywaru, doprawiamy 2 łyżkami przyprawa uniwersalna i kostką bulionową. Gotujemy około 20 minut, po tym czasie dodajemy ziemniaka, gotujemy 10 minut,nastepnie dodajemy makaron i drobno posiekane listki magii lub natki pietruszki. Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Zupę zestawiamy z kuchenki i zabielamy śmietanką.
    SMACZNEGO:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować