Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem

0 (0 ocen)

Zupy jarzynowe smakują wszystkim domownikom,najlepiej jeśli podana jest z makaronem.

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    1 brokuł
    1 szklanka fasoli
    3 pomidory
    por
    ząbek czosnku
    2 łyżki oleju rzepakowego
    ulubiony makaron ( u mnie kolanka )
    sól i pieprz
    estragon
    liść laurowy
    ziele angielskie

Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namocz na noc.
    Makaron ugotuj al dente.
    Marchewkę i pietruszkę obierz o pokrój w plasterki. Pokrój pora. W garnku rozgrzej olej,dodaj marchewkę,pietruszkę i pora. Duś razem przez ok. 5 minut.
  • 2. Warzywa zalej wodą,dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok. 10 minut.
    Dodaj fasolę i podzielony na różyczki brokuł.
    Gotuj do momentu,gdy warzywa będą miękkie. Pomidory pokrój w kostkę,czosnek posiekaj i dodaj do zupy.
    Gotuj jeszcze przez chwilę. Pod koniec dodaj estragon,sól i pieprz do smaku.
    Zupę podawaj z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy