Zupa jarzynowa po kapucyńsku

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l bulionu
    2-3 ziemniaki
    Cząstka kalafiora
    1-2 świeże ogórki
    0,5 szklanki groszku konserwowego
    0,5 szklanki śmietany
    1-2 łyżki mąki
    Masło
    Koperek
    Sól, pieprz

Zupa jarzynowa po kapucyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, dodać oczyszczonego i podzielonego na cząstki kalafiora, ugotować. Ogórki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, podsmażyć na maśle, połączyć z ziemniakami, groszkiem konserwowym i śmietaną połączoną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy