2 l rosołu
4 duże ziemniaki
Pół szklanki świeżego zielonego groszku
Pół szklanki świeżego młodego bobu
Pół główki kalafiora
Szczypiorek
Pieprz
Pół szklanki śmietany
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa jarzynowa
1.
1 Rosół wstawić do gotowania. W pierwszej kolejności wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie ( tak po 15 minutach) obrany z łupin groszek i bób. Pod koniec gotowania dodać kalafior ( pojedyncze różyczki) i posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem.
2.
Śmietanę połączyć z chochelką gorącego wywaru. Wymieszać i wlać do gotującej się zupy. Chwilę jeszcze gotować.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze