Zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

Zupa przygotowana na domowym rosole, z warzywami z ogródka. Smaczna, syta, bogata w witaminy i składniki odżywcze.

Składniki:

  • 2 l rosołu
    4 duże ziemniaki
    Pół szklanki świeżego zielonego groszku
    Pół szklanki świeżego młodego bobu
    Pół główki kalafiora
    Szczypiorek
    Pieprz
    Pół szklanki śmietany

Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Rosół wstawić do gotowania. W pierwszej kolejności wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie ( tak po 15 minutach) obrany z łupin groszek i bób. Pod koniec gotowania dodać kalafior ( pojedyncze różyczki) i posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem.
  • 2. Śmietanę połączyć z chochelką gorącego wywaru. Wymieszać i wlać do gotującej się zupy. Chwilę jeszcze gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy