Zupa jarmużowa z łososiem Sockeye

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo apetyczna zupa, do której wykonania potrzeba tylko kilka składników. Jarmuż do zupy dodałam na koniec gotowania dzięki czemu zachował swój głęboki kolor, chrupkość oraz strukturę.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g filetu łososia Sockey
    2 liście jarmużu
    kilka młodych ziemniaków
    marchewka żółta
    marchewka pomarańczowa
    200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy

    koperek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa rybna

Zupa jarmużowa z łososiem sockeye - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Obrane ziemniaki kroimy w zapałkę. Marchewki kroimy w plasterki. Warzywa posypujemy solą morską. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
  • łosoś 2. Łososia kroimy w paski posypujemy posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.
  • zupa 3. Jarmuż obrywamy, kroimy w drobne kawałki.
    Do zupy dodajemy śmietanę, jarmuż i łososia. Doprowadzamy do zagotowania.
    Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować