ZUPA HAMBURGEROWA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupka bardzo popularna w Ameryce, lubiana przez dzieci. Co ma wspólnego z hamburgerem? Dodatek wołowiny ;)
Mojej rodzinie również bardzo smakuje, jest daniem jednogarnkowym, może być całym obiadem

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wołowiny- zmielonej
    3/4 szklanki kaszy- u mnie jęczmienna, ale może być pęczak, jaglana, co lubimy
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki zielonej
    2 łodygi selera naciowego
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    2 pomidory- u mnie malinowe
    sól, pieprz
    chili mielone
    natka pietruszki
    2 szklanki bulionu warzywnego ( opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa hamburgerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek, gdy zacznie się przyrumieniać dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, obsmażamy aż do zrumienienia mięsa.
    * Całą zawartość patelni przekładamy do garnka. Wrzucamy obrane ze skórki, pokrojone pomidory, pokrojone w kostkę papryki oraz seler, doprawiamy chili wedle uznania, dusimy wszystko razem ok 15 minut.
    * W drugim naczyniu, w osolonej wodzie przygotowujemy kasze. Po ugotowaniu dodajemy do całego dania. Wychodzi nam bardzo gęste danie, dolewamy bulionu- również wedle uznania, jeśli chcemy żeby była to zupa. Możemy nie dodawać bulionu, uzyskamy gęste danie . Całość obficie posypujemy natką pietruszki posiekaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Papryka Pomidor Seler Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować