Zupa gyros

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis zaczerpnięty z Jaśminowej Kuchni. Zupa wyszła bardzo smaczna.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g karkówki wieprzowej
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    100 g pieczarek
    50 g grzybów shimeji
    20 g przyprawy gyros
    4 ząbki czosnku
    1 mała puszka kukurydzy
    1,2 litra bulionu warzywnego
    100 g kaszy bulgur
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki

Zupa gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gyros 1. Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki.
    Pieczarki w plasterki.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Grzyby shimeji oddzielamy.

    Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy.

    W tym samym czasie mięso przyprawiamy przyprawą. Następnie dodajemy pozostałe składniki, smażymy przez chwilę by aromaty się przegryzły.
    Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy przez 20 min razem z kaszą.
    Mąkę łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, podgrzewamy.

Komentarze

Podobne przepisy