Zupa gulaszowa z ziemniakami

4.97 (184 ocen)

Pożywna, gęsta i rozgrzewająca zupa na jesienne i zimowe dni. Dobrze smakuje z bułką, bagietką lub słonymi rogalikami. I bez dodatków też jest pyszna.

Składniki:


  • 0,5 kg mięsa wieprzowego (chude)
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    3 ziemniaki
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    2 ogórki konserwowe
    0,8 litra bulionu
    1,5 łyżeczki słodkiej papryki
    pieprz czarny
    szczypta ognistej mieszanki przypraw
    szczypta tymianku
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.97 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso lekko podpiec, mieszając. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na małych oczkach ogórki i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować