zupa gulaszowa z tortellini

4.49 (157 ocen)

  • 60 min

Pyszna i syta zupa gulaszowa, wystarczy za cały obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
    1 cebula
    czerwona papryka
    150 g pieczarek
    1/2 puszki kukurydzy
    4 ziemniaki
    szklanka marchewki z groszkiem (może być mrożona)
    200 g tortellini z grzybami
    łyżka koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    słodka i ostra papryka
    łyżka oleju
    ziele angielskie
    liście laurowe
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zupa gulaszowa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso pokrojone w kostkę i podsmażyć. Wrzucić paprykę pokrojoną w kosteczki, kostki ziemniaków, plasterki pieczarek i marchewkę z groszkiem. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, zalać litrem wody i gotować około pół godziny.
  • 2. W tym czasie ugotować tortellini al dente w osolonym wrzątku. Gulasz przyprawić, wrzucić kukurydzę, przetarty czosnek i dodać koncentrat pomidorowy. Na końcu dodać tortellini.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zupa

To może cię zainteresować