Zupa gulaszowa z policzkami wieprzowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciąg dalszy użycia policzków wieprzowych.Znawcy tematu wiedza, że to NAJSMACZNIEJSZA cześć wieprzowa. Najlepsze restauracje świata biją się o nie. To delikatne, lekko kleiste mięso, delikates.

  • 60 min

Składniki:


  • 1 kg policzków wieprzowych (lub innego mięsa biodrówka, łopatka)
    ziemniaki 0,5 kg
    2 marchewki,
    papryka świeża 1 szt.
    papryka marynowana mały słoik (własna)
    fasolka szparagowa żółta marynowana ok 20 dkg (własna)
    2 ogórki kiszone
    czerwona fasolka z puszki
    cebula
    2 łyżki mąki, olej 5-6 łyżek
    przyprawy: papryka czerwona, sól, liść laurowy, pieprz. Można użyć również papryki ostrej dla smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z policzkami wieprzowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Opieczone policzki - mięso 1. Policzki wieprzowe oczyścić, opłukać i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Włożyć na noc do lodówki.

    Następnego dnia policzki oprószyć mąką i opiec z obu stron na złocisty kolor, używając kilku łyżek oleju.
  • Policzk z ziemniakami i marchwią 2. Podsmażone policzki (mięso) posypać czerwona papryką i wymieszać. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dusić razem kilka minut (5-6). Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Całość zamieszać.Dodać liść laurowy
  • Zupa gulaszowa 3. Dolać 2 szklanki wody i gotować ok 20 minut. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki. Dolać wodę lub bulion. Wymieszać i gotować ok 15 minut.

    2 minuty przed końcem doprawić do smaku.

Porady

Zupę można zagęścić. Policzki wieprzowe posiadają kleistość i połączone na początku z mąka dają świetną konsystencję. SMACZNEGO! Zupę robię w większej ilości, gorącą przekładam do słoika i jest do spożycia w każdej chwili

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować