Zupa gulaszowa z pęczakiem

  • wyświetlono: 647 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Aromatyczna rozgrzewająca i pożywna zupa ,idealna na chłodne dni .Świetnie się sprawdzi jako jednodaniowy obiad.

Moje profilowe
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

Ok 500 g mięsa gulaszowego wołowego
2 średnie ogórki konserwowe
papryka czerwona 1 szt średnia
100 g kaszy pęczak
Sól i pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa gulaszowa z pęczakiem

  • 1. Mięso smażymy na odrobinie oleju, nastę pnie przyprawić ,wlać ok 1 szklankę wody i dusić aż mięso będzie miękkie ,od czasu do czasu uzupełniając odparowany płyn.
    Gdy mięso już będzie miękkie wlewamy ok 800 ml. wody dodać pokrojone w półplasterki ogórki i paprykę pokrojoną w paski , przecier pomidorowy i ugotowaną kaszę gotować jeszcze jakiś czas . Doprawić ewentualnie do smaku .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsokaszaOgórkipaprykazupakolacjaobiadpęczakgulaszowazimnorozgrzewająca

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa z fasolą

Dodane przez: Marcia66

Zupa gulaszowa z fasolą

Sycąca zupa z mielonym mięsem,...

zupa gulaszowa

Dodane przez: gnomcio

Zupa gulaszowa z kluseczkami

Pikantna i mocno rozgrzewająca...

image-0mxuo72

Dodane przez: kretka

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Ekspresowa w przygotowaniu zupa...

Zupa gulaszowa z wolnowaru

Dodane przez: Stare Gary

Zupa gulaszowa z wolnowaru

Dzisiaj przygotowałam wolnowarową...

zupa

Dodane przez: Anitka0804

Zupa gulaszowa z makaronem

Bardzo syta, treściwa i rozgrzewająca...

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Zapraszam na pyszną zupę gulaszową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE