Zupa gulaszowa z makaronem z 5 zbóż

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniała,sycąca,aromatyczna i pikantna zupa gulaszowa.Podaję ją z makaronem z 5 zbóż i parmezanem.Jest pyszna i goście zawsze proszą o dokładkę.Idealna na letni wieczór.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wołowina: 500 gramów
    - włoszczyzna bez kapusty: 1 pęczek
    - cebula biała (duża): 1 sztuka
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - pomidory w puszcze krojone: 1 puszka
    - pasta z papryki: 2 łyżki
    - pieczarki: 12 sztuk
    - makaron farfalline z 5 zbóż (makaron " Lubella -Pełne ziarno" z 5 zbóż): 200 gramów
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz indyjski mielony: 1 szczypta
    - ser parmezan tarty: 6 łyżeczek
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - ziele angielskie mielone: 1 szczypta
    - czosnek: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z makaronem z 5 zbóż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula biała 1. Włoszczyznę i cebulę obrać,umyć zalać półtora litra wody,wsypać sól,pieprz indyjski,ziele angielskie.Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki.Mięso umyć,pokroić w dużą kostkę,wrzucić do wywaru,gotować 30 minut.Ugotować makaron według przepisu znajdujacego się na opakowaniu.
  • 2. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę,wrzucić do garnka z wywarem.Obrać ziemniaki,umyć,pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru wraz z pastą paprykową,pomidorami i pieczarkami.Gotować jeszcze 20 minut.Wyjąć włoszczyznę,odłożyć na talerz.Marchewkę pokroić i wrzucić ponownie do zupy.Do kubeczka wsypać mąkę,wlać kilka łyżek zimnej wody,wymieszać.Dolać gorącego wywaru ,wymieszać,wlać do zupy,wymieszać.
  • zupa gulaszowa 3. Do zupy wrzucić makaron.Ewentualne doprawić do smaku.Zupę podawać w głębokich miskach,posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować