Zupa gulaszowa z leczo

0 (0 ocen)

bardzo smaczna, sycąca zupka

Składniki:

  • 450 g mrożonki mieszanki 9-składnikowej
    4 litry wody
    0,5 kilograma łopatki wieprzowej
    1 słoik (900ml) leczo pieczarkowego pikantnego
    1 koncentrat pomidorowy
    sól do smaku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    4 ziemniaki
    tłuszcz do smażenia

Zupa gulaszowa z leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę (jak mięso do gulaszu). Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim mięso ze wszystkich stron na rumiano. Do garnka przełożyć mrożonkę i obsmażone mięso. Zalać wodą, przyprawić solą i słodką papryką i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. 10 minut przed końcem gotowania dodać do zupy ziemniaki. Gdy będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy i leczo. Wszystko razem dobrze wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku. Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy