Zupa gulaszowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka kroimy w kostek i smażymy na patelni (dużej) na małej ilości oleju z odrobiną pieprzu. Następnie dodajemy obrane i pokrojone pieczarki, a na koniec cebulkę. Wszystko razem smażymy aż dojdzie.
2.FIX dokładnie rozpuszczamy w 1,5 l wody i gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Gdy zakipi, wrzucamy naszego usmażonego kurczaka z pieczarkami i cebulką. Przyprawiamy odrobinką chili (należy pamiętać aby nie przesadzić, bo sam fix jest już lekko ostrawy). Zupkę gotujemy jeszcze przez 15 minut, a na sam koniec dodajemy pokrojoną w małe paski paprykę i gotujemy jeszcze przez 5 min, tak aby nie rozgotować papryki (ma być delikatnie chrupiąca) SMACZNEGO!
Komentarze