Zupa gulaszowa z kaszą gryczaną

4.5 (192 ocen)

Idealne danie jednogarnkowe,w sam raz na zimny dzień.

Składniki:

  • 800g wołowiny bez kości
    1/2 szklanki kaszy gryczanej np. prażonej
    2 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    puszka pomidorów krojonych (bez skórki)
    4 ziemniaki
    2 liście laurowe
    3 ziarenka pieprzu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    po 1/2 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
    1,5 łyżeczki czerwonej czubrycy
    sól,pieprz do smaku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa z kaszą gryczaną 1.
    Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kostkę
    dodać do cebuli, podsmażyć. Wlać 2 litry gorącej wody, drobno
    pokrojony czosnek, pomidory z puszki,liście laurowe, ziarenka
    pieprzu,zioła prowansalskie,słodką i ostrą paprykę ,czubrycę. Dusić
    ok. 1 h 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Po tym czasie dodać marchewki pokrojone w plastry i pokrojone w kostkę ziemniaki.
    Gotować 15 minut. Wsypać kaszę gryczaną i gotować aż będzie miękka.
    Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać natkę
    pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować