Zupa gulaszowa po węgiersku z polędwicą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pikantna zupa węgierska gulaszowa od serca. Rozgrzewa, syci i jest przepyszna. Podaję ją z chlebem domowym na zakwasie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    390 g pomidorów krojonych
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 por biała część
    1 marchewka
    3 ziemniaki
    1 kawałek korzenia selera
    1 papryka czerwona
    100 g kabanosów
    1 polędwica wieprzowa
    1 litr bulionu drobiowego
    sól, pieprz czarny i czerwony
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 papryczka chili ostra
    1 łyżeczka
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    1 łyżeczka rozmarynu
    natka pietruszki
    chleb na zakwasie
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chleb Polędwica

Zupa gulaszowa po węgiersku z polędwicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Seler, marchewkę, ziemniaki obieram. Seler ścieram na tarce jarzynowej, marchew i ziemniaki kroję w kostkę. Paprykę kroję na kawałki. Cebulę, czosnek drobno kroję a por w krążki. W rondlu rozgrzewam olej i przesmażam cebulę z czosnkiem i porem. Dodaję polędwicę, kabanosy pokrojone i smażę chwilę, dodaję ziemniaki, seler, marchew, paprykę, liść laurowy, ziele angielskie. Wlewam bulion i przecier pomidorowy, dodaję papryczkę chili. Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną, słodką, rozmarynem. Gotuję na wolnym ogniu 30 minut. Podaję z natką pietruszki i chlebem na zakwasie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować