Zupa gulaszowa mocno paprykowa z czerwoną fasolą i zacierkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pożywna i smaczna zupa.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże cebule
    2 łyżki oleju rzepakowego
    500 g mięsa na gulasz z indyka
    2 papryki czerwone
    papryka żółta
    papryka pomarańczowa
    mała papryczka chili
    puszka pomidorów krojonych 400 g
    cukinia
    puszka czerwonej fasoli
    łyżka ziół prowansalskich
    łyżeczka słodkiej papryki
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku

    jajko
    5 łyżek mąki pszennej lub więcej ( tyle ile zabierze jajko)

    posiekana natka pietruszki do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Zacierki

Zupa gulaszowa mocno paprykowa z czerwoną fasolą i zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu, aż mięso straci surowość. Dodać pokrojone papryki, wcześniej pozbawione gniazd nasiennych i pomidory z puszki. Dusić na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pokrojoną cukinie ze skórką ( jeśli starsza to obrać) oraz zioła prowansalskie, mieloną paprykę, pieprz i sól do smaku. Dodać 1-1,5 litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu ok 20 min.
    Z jajka i mąki pszennej zagnieść ciasto. Zrobić wałeczek i palcami skubać kawałki ciasta nad garnkiem. Dodać fasolę, wcześniej przepłukaną na sicie.
    Gotować jeszcze ok 5-7 min.
    Zupę podawać gorącą, oprószoną posiekaną natką pietruszki, ale chłodną, też jest bardzo dobra.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Papryka Pomidor Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować