0k 0,8 kg karczku
2 cebule
20 dag pieczarek
40 dag fasolki szparagowej
10 szt ziemniaków
200 ml śmietany
pęczek pietruszki zielonej
1 ząbek czosnku
papryka chilli
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka oliwy
sól
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa gulaszowa
1.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dość grubą kostkę. Do garnka wlewamy oliwę i podsmażamy mięso. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do podsmażonego mięsa, chwilkę razem smażymy, dolewamy sos sojowy, dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną drobno papryczkę chilli.
2.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry, dodajemy do mięsa, podsmażamy. Gdy wszystko razem się podsmaży zalewamy gorącą wodą (wody tyle aby przykryło mięso).
3.
Ziemniaki obieramy,myjemy, kroimy kostkę. Fasolkę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Gdy mięso będzie już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki oraz fasolkę. Gotujemy do miękkości, przyprawiając do smaku.Zalewamy śmietaną, zagotowujemy, Pietruszkę myjemy, osuszamy, siekamy, dodajemy do zupy, mieszamy i podajemy. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze