Zupa Gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam tą zupę, ponieważ jest bardzo syta i zaspokoi nawet największego łakomczucha.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • wieprzowina, boczek
    2-3 kolorowe papryki
    2 cebule, czosnek
    por
    ziemniaki
    koncentrat pomidorowy
    mąka
    pieprz, sól
    papryka ostra, słodka
    liście laurowe
    ziele angielskie

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać mały koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę smażyć. Dolać zimnej wody i zagotować.
  • 2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać wszystko do zupy. Troche pogotować. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości.
  • zupa 3. Przyprawić, a na koniec zagęścić mąką.

Porady

Do zupy można dodać także pomidory w puszcze, ale wtedy należy zjeść ją jeszcze tego samego dnia, bo następnego staję się już kwaśna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy