Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

Rozgrzewająca i sycąca zupa po Węgiersku. Myślę, ze zasmakuje każdemu.

Składniki:

  • 1 kg schabu karkowego
    2 łyżki masła
    6 ząbków czosnku
    6 łyżek słodkiej papryki w proszku
    2 łyżki ostrej papryki w proszku
    2 cebule
    4 pomidory
    2 upieczone papryki
    4 ziemniaki
    Kminek
    Sól
    Zacierki – jajko i ok. 5 łyżek mąki
    Wywar mięsny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w kostkę, marynujemy w 3 łyżkach słodkiej papryki, 6 ząbkach czosnku oraz odrobinie soli i kminku i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc.
  • 2. Papryki pieczemy w piekarniku, następnie zdejmujemy skórkę i kroimy w większą kostkę. Pomidory sparzamy, pozbawiamy skórki i kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka, a ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i przesmażamy na nim 3 łyżki słodkiej papryki, do czasu aż zmieni ona kolor na ciemniejszy. Następnie dorzucamy cebulę i po chwili mięso. Wszystko podsmażamy.
  • 4. Podsmażone mięso wraz z cebulą wrzucamy do wywaru . Wszystko razem gotujemy. Dodajemy pomidory, upieczoną paprykę, 4 pokrojone ziemniaki i ostrą paprykę w proszku. Na końcu, kiedy wszystko jest już miękkie dodajemy zacierki z jajka i mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować