Zupa gulaszowa

  • wyświetlono: 301 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Zupa na rozgrzanie w zimowe dni.

PolskaGotuje
  • 6 porcje
  • Średni

Składniki

- wieprzowina bez kości: 1 kilogram
- koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
- olej: 4 łyżki
- papryka ostra: 1 łyżeczka
- papryka słodka mielona: 1 łyżeczka
- pieprz czarny mielony: 0.25 łyżeczki
- sól: 0.25 łyżeczki
- cebula: 2 sztuki
- ziemniaki: 8 sztuk
- pietruszka: 1 sztuka
- marchewka: 4 sztuki
- posiekana zielenina: 4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa gulaszowa

  • 1. Wieprzowinę pokroić w kostkę. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobniutko posiekaną cebulkę. Do cebulki dodać po łyżeczce ( można mniej lub więcej) obu papryk, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę, podsmażyć, pod koniec podsmażania dodać koncentrat pomidorowy. W międzyczasie do garnka włożyć warzywa, zalać je wodą i gotować. Do warzyw dodać podsmażoną wieprzowinę. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku. Przed podaniem można posypać posiekaną drobno zieleniną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimakoncentrat pomidorowyzupakuchnia meksykańskakuchnia polskajesieńpapryka ostrawieprzowina bez kościkonkurs2010drpapryka słodka mielona

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa

Dodane przez: anka1988

Zupa gulaszowa

Pyszna rozgrzewająca zupa!

zupa gulaszowa

Dodane przez: Michał Wrzosek

Zupa gulaszowa

Szukasz inspiracji kulinarnej z...

Zupa węgierska, zupa gulaszowa

Dodane przez: AnetaJ

Zupa węgierska, zupa gulaszowa

To pyszna węgierska zupa, która...

Zupa gulaszowa

Dodane przez: joanna30

Zupa gulaszowa

Sycąca, rozgrzewająca i pyszna....

image-1u5e1ax

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa gulaszowa

Pyszna i sycąca zupa najlepiej...

zupa gulaszowa

Dodane przez: wiola

Zupa gulaszowa

Zmodyfikowana po naszemu wersja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE