Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mięso drobno kroimy, podsmażamy na patelni razem z cebulą i czosnkiem aż mięsko się mocno zarumieni,mocno przyprawiamy przyprawą do gulaszu. W dużym garnku gotujemy wodę z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Kiedy woda się zagotuje dodajemy podsmażone mięso i gotujemy około 40-50 minut.
2.Koimy pieczarki i podsmażamy je na patelni. Dodajemy je do zupy. Następnie dodajemy drobno pokrojone ziemniaki,marchewkę i pietruszkę. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy drobno pokrojoną paprykę. Przyprawiamy do smaku.
3.Na sam koniec dodajemy pomidory z puszki i zagotowujemy. Podajemy na gorąco z bułką lub mięsem. Zupa gulaszowa jest bardzo pożywna.
Porady
Powinna być mocno przyprawiona dlatego przy przyprawianiu nie żałujemy pieprzu cayenne.
Komentarze