Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sycąca i rozgrzewająca,gęsta zupa gulaszowa na każdą porę roku ale najlepiej smakuje zimą. Po węgiersku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Warzywa
    • 1 seler
    • 4 marchewki
    • 2 pietruszki
    • 5 ziemniaków
    • 2 łyżki vegety
    Mięso
    • 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości
    • 4 cebule
    • 1 papryka czerwona
    • 25 dkg pieczarek
    • 3 liście laurowe
    • kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
    • sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
    oraz
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 1 mały koncentrat pomidorowy
    • 100 ml keczupu
    • oregano, bazylia, lubczyk, sól czosnkowa, chili do smaku
    • ewentualnie Fix do gulaszu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić na drobne kawałki, zalać 1,5 l wody, dodać vegetę i gotować do miękkości. Zmiksować.
    • Wołowinę pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć.
    • Podlać wodą ok. 3 szklanki, dodać przyprawy i dusić 30 minut.
    • Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić i dodać pod koniec duszenia mięsa.
    • Połączyć zmiksowane warzywa z mięsem i dalej dusić, aż mięso będzie miękkie.
    • Na koniec dodać koncentrat, keczup, groszek i resztę przypraw do smaku.

Porady

Najlepiej smakuje z kluseczkami. My jemy ją najczęściej z węgierskimi kluseczkami galuszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zupa

To może cię zainteresować