Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, sycąca zupa na chłodniejsze dni.

  • 60 min

Składniki:

  • -500g wołowo-wieprzowego mięsa mielonego
    -3 papryki
    -puszka pomidorów krojonych
    -puszka czerwonej fasoli
    -mała puszka kukurydzy (250ml)
    -1 cebula
    -3 ząbki czosnku
    -2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
    -1 łyżka majeranku
    -1-2 łyżki słodkiej papryki
    -3 liście laurowe
    -kilka ziarenek czarnego pieprzu
    -sól, pieprz
    -olej do smażenia

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso wrzuć do garnka i podsmaż na oleju. Cebulę posiekaj. Papryki oczyść i pokrój w słupki. Dorzuć warzywa do mięsa, wymieszaj i podsmaż.
    2.Do garnka dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory wraz z zalewą. Wlej szklankę wody, dodaj liście laurowe i ziarenka pieprzu. Całość dobrze wymieszaj.
    3.Zupę gotuj ok. 30 minut mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby dolej wody. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem.
    4.Fasolę odsącz, opłucz pod wodą i odstaw do ocieknięcia. Następnie dorzucić do zupy. Gotuj zupę jeszcze przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy