Zupa grzybowo-rybna.

4.49 (143 ocen)

  • 2 godz.

Świetnie rozgrzewa, smaczna alternatywa do tradycyjnego barszczu. Polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 filety z pstrąga - mrożone
    2 filety z mintaja – mrożone
    5 szklanek wywaru warzywnego (może być z kostki)
    1 cebula
    40 gr mieszanki suszonych grzybów
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka masła
    200 gr makaronu na łazanki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna Łazanki

Zupa grzybowo-rybna. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne rozmrozić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

    Suszony grzyby zamoczyć w 2 szklankach wody (ok. 2 godziny).

    Filety rybne pokroić w małą kostkę i dodać do wywaru warzywnego.

    Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na 1 łyżce oliwy. Dodać do wywaru z rybą. Gotować 15 minut.

    Namoczone grzyby pokroić w paski i gotować w wodzie, w której się moczyły.

    Gdy ryba będzie miękka, dodać masło, grzyby z wywarem oraz sól i pieprz do smaku i ponownie zagotować.
    .
    Makaron – łazanki ugotować i położyć po dwie łyżki na talerz. Zalać gorącą zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować