ZUPA GRZYBOWO-PIECZARKOWA

  • wyświetlono: 847 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smak tradycji i dzieciństwa

caa80158cc080d15dc9401f11af3394e8fdbf818157807caebf62850b13ebe6e~2

Składniki

garść suszonych grzybów
10 dag pieczarek
1 łyżka masła
1/2 cebuli
włoszczyzna (marchewka, pietruszka, por)
sól, pieprz
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

ZUPA GRZYBOWO-PIECZARKOWA

  • 1. Grzyby myjemy, moczymy w wodzie przez kilka godzin. Gotujemy w tej wodzie,w której się moczyły. W oddzielnym garnku gotujemy pieczarki i warzywa. Następnie dodajemy i pieczarki do wywaru z grzybami, gotujemy razem przez kilka minut. Grzyby i pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy masło i pietruszkę. Możemy zagęścić mąką lub śmietaną. Podajemy z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilWigiliaboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa grzybowa

Dodane przez: Lidka Bawolska

Zupa grzybowa

Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego...

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa grzybowa

Nie ma to jak pyszna, aromatyczna...

image-27rruh0

Dodane przez: k_marysia

Szybka zupa grzybowa

Łatwa w wykonaniu i bardzo aromatyczna...

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

zupa grzybowa

Dodane przez: kasiunia860

Zupa grzybowa

Pyszna i aromatyczna grzybowa z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE