Zupa grzybowa z porem

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

Wspaniała zupa grzybowa ma oryginalny i ciekawy smak.

  • 60 min

Składniki:

  • 30 dkg ziemniaków
    3/4 l bulionu wołowego
    5 dkg grzybów prawdziwków suszonych
    2 pory
    1 cebula
    2 łyżki gęstej śmietany 18%
    sól, pieprz
    majeranek
    2 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę , gotować w bulionie około 20 min. Ziemniaki odcedzić, przepuścić przez praskę a bulion pozostawić . Grzyby namoczyć a następnie odgotować. Po ugotowaniu pokroić w paski. Por pokroić w krążki. Cebulę posiekać. Olej podgrzać w garnku. Na podgrzanym oleju zeszklić cebulę i pory . Dodać grzyby , całość podsmażyć około 10 min. Następnie dodać bulion, gotować zupę na wolnym ogniu około 20 min. Do zupy dodać ziemniaki, śmietanę stale mieszając, doprawić solą pieprzem i wsypać majeranek, całość zagotować. Gotową zupę wlać do bulionówek. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Prawdziwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować