Zupa grzybowa z łazankami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak to dobrze pomrozić wieże grzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu łazanki
    300 g mrożonych prawdziwków
    2 marchewki
    1 cebula
    1 łyżka masła ghee
    1,2 litra bulionu warzywnego
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z łazankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa grzybowa z łazankami 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Grzyby rozmrażamy, odcedzamy z nadmiaru wody.

    Marchewki kroimy w drobną kostkę.

    Cebulę siekamy.

    Na rozgrzane masło wrzucamy marchewkę, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy.
    Dorzucamy grzyby, cały czas mieszając, smażymy przez chwilę na największym płomieniu.

    Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.

    Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować