Zupa grzybowa na wędzonych żeberkach

  • wyświetlono: 844 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jeszcze trochę mrożonych grzybów mamy ;) Jakoś nam bardziej smakują, niż suszone (choć i te swój urok mają).

DSC_1166
  • 100min

Składniki

400 g wędzonych żeberek
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
3 ziemniaki (250 g)
50 g kaszy pęczak
350 g mrożonych grzybów (u nas podgrzybki)
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżeczka suszonego lubczyku
1 zupa pieczarkowa
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa grzybowa na wędzonych żeberkach

  • 1. Warzywa kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,2 l) wrzucamy żeberka i gotujemy 10 min.

    Następnie dodajemy grzyby, kaszę, gotujemy do miękkości kaszy.

    Zupę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do całości (cały czas mieszając), zagotowujemy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Grzybowa na żeberkach i kiełbasie

Dodane przez: fuzja

Zupa grzybowa z kaszą na żeberkach i kiełbasie

Tę zupę wymyśliłam, kiedy kupiłam...

kwaśnica

Dodane przez: luna19

Kwaśnica na wędzonym żeberku

Będąc w Zakopanem mialam okazę...

Kwaśnica na wędzonych żeberkach

Dodane przez: AnetaJ

Kwaśnica na wędzonych żeberkach

To wyjątkowo prosta do przygotowania,...

Kapuśniak

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kapuśniak na żeberku wędzonym.

Rozgrzewająca zimowa zupa

zupa ogórkowa  z boczkiem wędzonym

Dodane przez: Bożena Z.

Zupa ogórkowa na wędzonym boczku

Pyszna lekko kwaskowa, aromatyczna...

Grochówka na żeberkach wędzonych

Dodane przez: kiziolek201

Grochówka na żeberkach wędzonych

Pyszna, aromatyczna, rozgrzewająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE