Zupa grzybowa na wędzonych żeberkach

4.49 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Jeszcze trochę mrożonych grzybów mamy ;) Jakoś nam bardziej smakują, niż suszone (choć i te swój urok mają).

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 400 g wędzonych żeberek
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    3 ziemniaki (250 g)
    50 g kaszy pęczak
    350 g mrożonych grzybów (u nas podgrzybki)
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 zupa pieczarkowa
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa na wędzonych żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,2 l) wrzucamy żeberka i gotujemy 10 min.

    Następnie dodajemy grzyby, kaszę, gotujemy do miękkości kaszy.

    Zupę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do całości (cały czas mieszając), zagotowujemy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować