Zupa grzybowa

  • wyświetlono: 898 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Prosta i niezwykle smaczna wigilijna zupa z łazankami.

PolskaGotuje
  • 10 porcje
  • Średni

Składniki

- włoszczyzna: 1 sztuka
- cebula: 3 sztuki
- grzyby (suszone): 1 szklanka
- sól: 1 łyżeczka
- pieprz: 2 szczypty
- bulion (grzybowy): 2 sztuki
- liść laurowy: 2 sztuki
- pietruszka (świeża): 1 pęczek
- makaron (opakowanie np. łazanki): 1 sztuka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa grzybowa

  • 1. Starannie umyć grzyby, pokroić marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę w dowolnej wielkości kawałki. Zagotować osoloną wodę razem w warzywami i bulionem.
  • 2. Po 15 minutach dodać grzyby, liście laurowe i pieprz. Gotować całość ok. 45 minut, aż zupa nabierze smaku i aromatu.
  • 3. Ugotować łazanki. Podawać ze świeżą pietruszką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

włoszczyznazupagrzybyboże narodzenie
 

Komentarze

Podobne przepisy

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

zupa  grzybowa

Dodane przez: mariola1972

zupa grzybowa

w wielu regionach podaje się...

Wigilijna zupa grzybowa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijna zupa grzybowa

Mocno grzybowa zupa ze świeżych,...

Zupa grzybowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Zupa grzybowa

W sezonie na grzyby nie może być...

Zupa grzybowa

Dodane przez: marze

ZUPA GRZYBOWA

Zupa z suszonych grzybów pachnie...

Zupa grzybowa po węgiersku

Dodane przez: Cukiereczek

Zupa grzybowa po węgiersku

Zupa różni się od polskiej grzybowej...