Zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Prosty i niedrogi sposób na obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • marchewka
    pietruszka
    cebula
    1 łyżka masła.
    1/2 selera
    ok. 80 g suszonych grzybów
    liść laurowy i ziele angielskie
    150 ml śmietany 18 %
    sól i pieprz do smaku
    makaron łazanki lub kasza jęczmienna

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby opłucz i zalej ok. 15, l wody. Odstaw na 1 godzinę , po czym gotuj przez 30 minut.
    Warzywa obierz. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki.
    Cebulę wraz z pozostałymi warzywami dodaj do grzybów. Dodaj również ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj przez następne 30 minut.
    Zupę zapraw śmietaną i dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Podawaj np. z makaronem lub z kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy