Zupa grzybowa

  • wyświetlono: 1473 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna i aromatyczna grzybowa z makaronem.

Moje zdjęcie

Składniki

- 70 dag grzybów( borowików lub podgrzybków)
- 1 średnia cebula
- 1 kostka wołowa
- 5 łyżek śmietany kremówki
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz.

ORAZ:
- ugotowany makaron.

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa grzybowa

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobne plasterki. Przekładamy go większego garnka zalewamy je 2,5 litrami wody, wsypujemy 1 łyżkę soli. Dodajemy kostkę wołową. Gotujemy 20 minut.
  • 2. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • 3. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody wraz ze śmietaną i wlewamy do zupy. Dodajemy natkę pietruszki. Całość zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakizupa grzybowa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa grzybowa

Dodane przez: Paulina16621

Zupa grzybowa

Zupa która co roku gości na naszym...

zupa grzybowa

Dodane przez: gnomcio

Zupa grzybowa

Niezwykle aromatyczna zupa ze świeżych...

zupa grzybowa.

Dodane przez: katarzynka455

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa bez zagęszczania...

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa grzybowa

Nie ma to jak pyszna, aromatyczna...

image-27rruh0

Dodane przez: k_marysia

Szybka zupa grzybowa

Łatwa w wykonaniu i bardzo aromatyczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE