Zupa grzybowa

  • wyświetlono: 1365 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna i aromatyczna grzybowa z makaronem.

Moje zdjęcie

Składniki

- 70 dag grzybów( borowików lub podgrzybków)
- 1 średnia cebula
- 1 kostka wołowa
- 5 łyżek śmietany kremówki
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz.

ORAZ:
- ugotowany makaron.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa grzybowa

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobne plasterki. Przekładamy go większego garnka zalewamy je 2,5 litrami wody, wsypujemy 1 łyżkę soli. Dodajemy kostkę wołową. Gotujemy 20 minut.
  • 2. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • 3. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody wraz ze śmietaną i wlewamy do zupy. Dodajemy natkę pietruszki. Całość zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakizupa grzybowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa grzybowa

Nie ma to jak pyszna, aromatyczna...

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

Wigilijna zupa grzybowa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijna zupa grzybowa

Mocno grzybowa zupa ze świeżych,...

Grzybowa

Dodane przez: anetamlp

Zupa grzybowa

Najwspanialsza zupa grzybowa na...

Zupa grzybowa

Dodane przez: Izabela77

Zupa grzybowa

Niedługo skończy się sezon na grzyby...