ZUPA GRZYBOWA

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ZUPA GRZYBOWA ZROBIONA ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW, ZACHOWUJE CAŁY ICH AROMAT I NIEPOWTARZALNY SMAK.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 niedużego selera
    1 korzeń pietruszki
    3 marchewki
    por, cebula
    25dag mieszanych grzybów
    150 ml śmietany do zupy
    2 litry wody
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    kostka wołowa, warzywna lub grzybowa
    wegeta
    zielona piertruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler, marchew,pietruszkę zalać wodą gotować ok. 20 min. W tym czasie pokroić cebule w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone grzyby i usmażyć razem. Przyprawić solą i pieprzem. Do garnka z gotującymi się warzywami dodajemy por i kostkę rosołową. Następnie do gotujących się warzyw przekładamy podsmażone grzyby. Gotujemy ok.10 min. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy wegetą i zieloną pietruszką.
    Zupę można podawać z makaronem np. świderki.

Porady

Zupę można wykonać z grzybów świeżych jak i suszonych. Suszone grzyby przed smażeniem moczymy ok. 20 min w zimnej wodzie. następnie możemy podsmażyć. z cebulką tak jak świeże.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować