Zupa gryczana z warzywami i lubczykiem

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

To sycąca porcja zdrowia na każdy dzień. Zupa gryczana to dowód na to, że tradycyjny krupnik może mieć zupełnie inny smak i aromat. Kasza gryczana w towarzystwie warzyw i aromatycznego lubczyku smakuje doskonale!!

  • 30 min

Składniki:

  • Porcja rosołowa z kurczaka
    Około 2- 2,5 litry wody
    2 marchewki
    Pietruszka
    ¼ korzenia dużego selera
    Garść pokrojonego pora
    Garść mrożonego groszku
    Około 1,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
    2-3 łyżki suszonego lubczyku
    Kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gryczana z warzywami i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Porcję rosołową zalej wodą i wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie wyjmij mięso i dodaj obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera. Wrzuć także pora i groszek. Zupę gotuj aż warzywa będą miękkie. Na końcu wsyp lubczyk i dopraw solą oraz pieprzem. Zupę podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować